Filip Tudor:
Nadšenec kávy a gastronómie. Profesionál, ktorý je pozitívny, vždy dobre naladený a zapálený pre veci, ktoré ho bavia. Jednou z nich je bezpochyby – káva. V gastre sa pohybuje už viac ako 12 rokov. Už od strednej školy zbieral svoje skúsenosti postupne ako barman, ale neskôr ho uchvátil svet kávy a kaviarní. Pracoval vo viacerých známych konceptoch – ako je Yogis, Five points a v Mad drop. Ako sám hovorí: „Káva je pre mňa niečo, bez čoho si neviem predstaviť fungovanie počas dňa, je to veda, objavovanie, je to vášeň.“ Filip momentálne pracuje v novom koncepte Nozu – bistro & coffee, ktoré je fúziou ázijskej kuchyňe, moderného dizajnu a kávovej kultúry. Nozu nájdete v nákupnom centre Novum v Prešove.
Ako vníma sirupy TVOY. Filip Tudor?
„Sirupy TVOY. sú v prvom moderné a chutné. To je asi prvá vec, ktorá bola zrejmá, keď som ich spoznal. Neobyčajné kombinácie chutí, poctivá príprava bez pridaných konzervačných látok. Dajú sa pekne využívať či už pri práci s kávou, alej aj v cocktailoch. V neposledom rade dizajn, kotrý je ako ušitý na mieru konceptom v štýle bistro.“
Ako využíva sirup Filip ? Ponúkame tip na signature letnú kávu, ktorou sa viete inšpirovať.
Espresso & Tonic je už dobre známy letný hit, ktorý som trocha upravil. Použil som ovocnú kavu z Kolumbie, praženú špeciálne na prípravu filter. Pomer 20g kávy na 200g vody (1:10) a teplotu vody 94°C. Príprava cez V60.
Filter & Tonic
100ml kvalitného tonicu
100ml filtrovanej príjemne ovocnej kávy
20ml TVOY. sirup Liči x Chilli x Grep
Všetky ingrediencie postupne nalejeme do vysokého pohára plného ľadu a dozdobíme čili papričkou a plátkom čerstvého grepu.
Jednoduché aj na domácu prípravu, filtrovanú kávu si vieme ľahko pripraviť bez vysokých investícií.
Filip, ďakujeme za TVOY.e inšpirácie a prajeme veľa úspechov v profesnom a osobnom živote.